Ενθουσίασε το κοινό της Πάτρας, ο Γιάννης Σμαραγδής στην τιμητική εκδήλωση του Ινστιτούτου Πλάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Royal Theater Patras.

Ο ίδιος άφησε το μεγαλείο της ψυχής του να ξεχυθεί αφήνοντας ενθουσιασμένους τους θεατές που τον παρακολουθούσαν ασταμάτητα.

Εξήγησε τον τρόπο που προσεγγίζει τα ιστορικά πρόσωπα και για το «λειτούργημα» που ασκεί φέρνοντας στην επιφάνεια πτυχές των χαρακτήρων άγνωστες και ταυτίζοντάς τις με το βαθύ συναίσθημα του κάθε ανθρώπου για αλήθεια, ελευθερία, αγάπη για την πατρίδα.

Στις μέρες που διανύουμε έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους ποιότητες για να σώσουμε ότι είναι δυνατόν.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την συνέντευξη επί σκηνής από τον Κων/νο Μάγνη και τον Συντονιστή Αντώνη Σκιαθά με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ο καλεσμένος του Ινστιτούτου Πλάτων έδωσε πληροφορίες για πράγματα που είχαν συμβεί κατά τα γυρίσματα των μεγάλων του κινηματογραφικών επιτυχιών που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά έδωσε και πληροφορίες για την νέα του ταινία "Καποδίστριας", ενώ απάντησε θετικά σε πρόσκληση του Ινστιτούτου για δημιουργία ταινίας με ιστορικά πρόσωπα της Πάτρας.

Τέλος, ο σκηνοθέτης και αρχιτέκτονας της ψυχής Γιάννης Σμαραγδής, απήλαυσε τις ερωτήσεις από το κοινό και υπέγραψε το βιβλίο του «Καληνύχτα Κυρ Αλέξανδρε».

Η βράδια έκλεισε υπό τους ήχους της Πολυφωνικής Πατρών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές αυτής της τιμητικής και άκρως ενδιαφέρουσας διοργάνωσης.

«Η βράδια είχε φως, ποιότητα και αρμονία, όπως τόνισε ο Γιάννης Σμαραγδής» που τον ευχαριστούμε που μας κάνει υπερήφανους με τη δουλειά της ψυχής του και έξω από την Ελλάδα.